27 Aralık 2017 Çarşamba

Yüz Kırışıklıkları İçin Paça Çorbası Maskesi


Bugün takıldığım konu olan paça çorbası sabahleyin bir arkadaşla kahvaltı yaparken gündeme geldi. Niyetim aslında Binkelam için paça çorbasının faydaları hakkında bir yazı yazmaktı ve yazıcam da bunu sanırım, fakat konuyu araştırırken karşıma bir de yüz kırışıklıkları için paça çorbası maskesi konusu çıktı. Bu maske cildin daha gergin, duru ve sıkı hale gelmesini sağlıyormuş. Önce bloga onu yazayım dedim. Canım blogum benim, bu aralar pek güncel tutuyorum kendisini, mutlu olmuştur, mutluluğu devam etsin.

Şimdi, kolajen nelerde var sorusunun cevaplarından biri şu: Paça çorbasında var. Kolajen cilde sıkılık, dayanıklılık, esneklik veren bir madde, bu yüzden cilt bakım ürünlerinde çok kullanılıyor. 40'lı yaşlardan sonra insanın bünyesi daha az kolajen üretmeye başlıyor. Eksilen kolajeni yerine koymanın birtakım yolları var, cilde kolajen enjeksiyonu yaptırılabiliyor mesela. Bu belirli bir süre için etkili olan bir yöntem. Kolajenin azalmasına yol açan beslenme ve yaşama alışkanlıklarından uzak durmak işe yarıyor tabii ki. Bunun dışında kolajen içeren güzellik ürünleri kullanabilir veya bu maskeyi deneyebilirsiniz.


Paça çorbası maskesi için kasaptan bir veya birkaç tane paça almak gerekiyor. Tütsülenmiş paça almalısınız ama, kasaplarda bulunurmuş. Veya ocakta kendiniz tütsüleyeceksiniz. Bu paçaların içindeki yapış yapış madde saf kolajen imiş.


 Maskeyi hazırlamak için önce paçaları sirkeli suyla güzelce yıkıyorsunuz.

Sonra, her bir paça için 1 bardak su ekliyor ve düdüklü tencerede 1 saat kadar kaynatıyorsunuz.

Ayak paça çorbası çok uzun sürede piştiğinden düdüklüde pişirilmesi tavsiye ediliyor. Yine de, çorbası normal tencerede de yapılabilir anladığım kadarıyla ama bu maske için düdüklü tencere lazım. Normal tencerede 1 saat değil 2 - 3 saatte pişecek, bilemiyorum, belki de daha çok zamanda ve eklediğiniz su biter o şekilde.

Ayaklar düdüklü tencerede 1 saat kaynatılıp ocak kapatıldığı zaman, tenceredeki su, bir süre sonra jel haline geliyor. Ve, ayakların kokmasına rağmen, bu jel kokmuyor.

Paçaları kaynatarak elde ettiğiniz jeli cildinize ister olduğu gibi, ister bıldırcın yumurtası veya bal gibi cilt dostu maddeler ekleyerek sürebilirsiniz. Jelin fazlasını küçük buzdolabı poşetlerine bölüştürüp buzlukta muhafaza ederek bir süre daha kullanabilirsiniz.


4 yorum:

  1. Ben yine de paça çorbasını içmeyi tercih ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yıllardır içmiyorum da. Biz çocukken annem çok yapardı. Maskeye gelinde, aslında paça çorbası hakkında bir şeyler ararken karşıma çıktı, yazıvereyim dedim. = )

      Sil
  2. Ilginç bir tarif ama yapar miyim bilmem 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de. İşin içinde düdüklü tencere olmasa belki denerim de, o tencereden tırsıyorum. Fakat, içinde saf kolajen olduğu kesin, anladığım kadarıyla. En azından çorba olarak tüketmekte fayda olabilir.

      Sil

Mesajınız kısa bir süre sonra yayımlanacaktır.